събота, май 21, 2005

Post na kajgana

[quote="Serdarot"]ne veruvam deka srbija nekogas voeno ili bilo kako kje ja napadni Makedonija, kvakat ko kokoshki za crkvata, sakat Makedonski pari vo Srpski crkonvi kasi, to e se :wink:
[/quote]
Па исто не веруваха и бугарите дека ке ни нападнат во грб браќјата ама де е Сливница - не е во Србија мислам.

[quote="Serdarot"]
hehe, ako ni treba nekoj da ne "brani" od srbite, si gi imame nie shiptarite, kje im gi s´sneme ;)
[/quote]

Збориш без да мислаш.

[quote="Serdarot"]
uzivaj brat, ne sme izgubile mnogu vojni nie Makedoncite , a i ko sme izgubile bilo "blagodarekji" eden del na "brakjata" bugari i srbi koi sho seeja/den denes seat nesoglasie i omraza megju Makedoncite + blagodarekji na gluposta sho so ja imame tro 8)
[/quote]

Кажи која војна ја имате Вие македонците - дека мен ми је тја неизвестна. Јас знам дека мојат дедо и прадедо са биле во овој војни и востанија се за булгарско. А парадедо ми и прабаба ми са беѓали во булгарско след поражението и не са сакале да останат ;вистински: македонци во грцско

[quote="Serdarot"]
ama sekoas sme bile otkacheni be, od Filip, Aleksandar, Kleopatra & rest od Ptolomejcite, do ajduci, komiti i "shumkari", sekoas sme im vervale na KOMSHIITE poshto nie, za razlika od vas, ZNAEME deka treba da ziveeme vo [b]SO-ZHIVOT[/b], a [b]NE VO KONFLIKT [/b]a vie [i][b]sekoash ste ni kachele nozhevi vo grbot[/b][/i], ste ne truele vo smisla na zborot, i duhovno i sekako, ste ni ubivale kralevi i carevi, milioni makedonci...
[/quote]

Сваќо,
нема никакви птолемеј во македонија. стара македонија је на југ. и ако имаш прожитано ирина или теофилакт - ке видиш колку ромеј/македонци са останале во македонијата после славјаните/бугарите и ањарите - а преди хуните и аварите и как са биле преселвани арменци и анатолиици во Македонија (солунско) и грција - и зашто грците са толкоз црни.

Па за комитите нема како да зборим - таму са јасни како бел ден. Сите са се писале бугари и са се велали булгаи - јако ова да не ти се аресва.

Виж шумкарите са друго. Они после 1934 стават македонци (но не сижки - сега даже си спомјаме за Шатов и Марковски).


[quote="Serdarot"]
I jazik sme vi dale - jazikot na dedo mi go zboruvas, adaptiran za tatari, svesen si?

I pismo - ili laga e?

I kultura - ne sakam da ve navreduvam, ama e [b]fakt[/b] deka ste bile barbari koa vashite khanovi doshle vo teritorijata na deneshna bugarija
[/quote]

Брако,
Јас сум свестен, ама ти мораш реалити чек. Ни писменост ни јазик има от македонците останал. Кирилица је суздадена от св. Климент дека е от Мизија ака Булгарин (Мизиец). Под ордера на Борис - исто татарин ;-). Убаво е прво да научиш што е историјата преди да збораш за факти.
За културата - нема какво да зборим - јас оште чекам за средновековна или поне рененсансува македонска книга. Преди историјата на Пулевски -(дека е бугарски воевода за Руското командвне - виж книгата бугарското опалчение и земска војска 1890г.) - и сите са литературен булгарски от овој перио - и македонците морат словар да ги разберат
.
А дали нашите канове са биле барбари - ми то за грците и траките и македонците и све са биле варваре. Ама Плиска и Болгар во 8 век имат водопровод и централно отопление - ово е ФАКТ - и ти мора да го видиш сам во Плиска.
Исто е ФАКТ дека Булгарите и булгарските кнјазе дават писмената на Русите - сите книги намерене во русија (стари) како Савиното евангелие са писани во Булгарско от Булгари.
Исто е ФАКТ дека св. Кипријан (создаделљ на днешнија Руски јазик) е Булгарин од Трнов. Побарај го него на нето да видиш кој и што.
Исто Бојанската цркња е ФАКТ - побарај да видиш што е то.
Исто Булгарскија календар е ФАКТ - и е побаран от ЈУНЕСКО за најточен.
Исто факт е дека во булгарско е најдено најстарото злато во свето (обработено) - во варна - во времето дето грците са живеле на клоните на дарвјата.
И ова цивилизација грците ја нарекуват Варвари.

И како збориме за варвари (то је по грцката дефиниција сметам знаеш што значи) да ти напомнам как грците се отнасали со победените - А у Булгарско (варварите) немало никогаш робство/педофилија/негиране религиозно преследуване. Па кој је варварин тука.

Имаш ли читано што е правил Никифор во Булгарската столица како ја е зел?И само един совет - ако се налага да обеснуваш дека сте постолјале през (вековете) работата нешто куца.

2 Comments:

At 8:37 пр.об., Blogger slave90 said...

Se molat vulgarite da mi go pusat kurot. Abe mamata da vi ja ebam bugarska vie ke ne prajte nas bugari nie neznaemesto sme pa vas ve cekame da ni kazete. Plemeto da vi go ebam vulgarno cigansko ne ste vie krivi krivi se tie sto vi go perat mozokot. Vie sea ne pravite bugari zasto ste ni ja zele Pirinska Makedonija i sakate da se osigurate deka nema da si ja vratime nazat. Epakurot da go jadete da vlezeme vo nato i cekajte ultimatum da ni go priznaete makedonskoto malcinstvo i da dadete dvojno drzavljanstvo za makedoncite. Ljpco Gorgievski ke vi go pratam na sitni parcinja iseckan vo konzulat vo Bitola pa slavete posle zaedno. Makedonija zasekogas ke bide posebna drzava, a Makedonskiot narod sekogas ke bide poseben narot, Makedonskiot jazik zasekogas ke bide poseben jazik vie mozete da pusite kur samo! Makedonija e na Makedoncite! Ke dojde i nasetto vreme ke dojdat i nasite 5 minuti ke vi ebeme mater, ke se rodi pak Aleksandar Makedonski! Makedonija ke se obedini pak! Vera sme vi dale i sme ve naucile da zboruvate pa zatoa sea se kurnazite. Pickavi mater!

 
At 8:39 пр.об., Blogger slave90 said...

Se molat vulgarite da mi go pusat kurot. Abe mamata da vi ja ebam bugarska vie ke ne prajte nas bugari nie neznaemesto sme pa vas ve cekame da ni kazete. Plemeto da vi go ebam vulgarno cigansko ne ste vie krivi krivi se tie sto vi go perat mozokot. Vie sea ne pravite bugari zasto ste ni ja zele Pirinska Makedonija i sakate da se osigurate deka nema da si ja vratime nazat. Epakurot da go jadete da vlezeme vo nato i cekajte ultimatum da ni go priznaete makedonskoto malcinstvo i da dadete dvojno drzavljanstvo za makedoncite. Ljpco Gorgievski ke vi go pratam na sitni parcinja iseckan vo konzulat vo Bitola pa slavete posle zaedno. Makedonija zasekogas ke bide posebna drzava, a Makedonskiot narod sekogas ke bide poseben narot, Makedonskiot jazik zasekogas ke bide poseben jazik vie mozete da pusite kur samo! Makedonija e na Makedoncite! Ke dojde i nasetto vreme ke dojdat i nasite 5 minuti ke vi ebeme mater, ke se rodi pak Aleksandar Makedonski! Makedonija ke se obedini pak! Vera sme vi dale i sme ve naucile da zboruvate pa zatoa sea se kurnazite. Pickavi mater!

 

Публикуване на коментар

<< Home