петък, юни 17, 2005

Печалбата от даване на гражднаство и емиграция на сърби и външни българи за България

По мое скромно мнение,
Забележката ти за данъците не издържа
Около 1 мил. българи живеят, работят в чужбина, а много от тях не плащат данъци в България (или плащат малко косвени от парите които пращат обратно).
Поне още милион Българи никога не са плащали данък в България, а само са я използвали за образувание (и имигрирали) или за соц. помощи например.
Като дадеш на македонец (или дори сърбин) паспорт - получаваш един образован (в общия случай) човек, макар и не засължително с българско самосъзнание, които НЕ струва на България НИЩО.
т.е. няма инвестиция (понеже те си плащат за паспорта), няма инвестиция да научат културата ни, езика ни и да се приспособят към тях (ако желаят да останат тук) -
Както и да погледнеш ЧИСТА печалба - даже нестава въпрос за някакви по-високи цели (като справедливост на хората изгубили имот, име и много роднини заради това че са българи) ами чисто икономически подхождайкипак трябва да им се дават стипендии (малка инвестиция в сравнение с възвращаемостта) и направо паспорти - не само на Македонските българи, ами и на молдовските, албанските - а защо не е и на сърбите (особенно ако желаят да се заселят в странджа сакар например :-) ).